اسفند 5, 1399
قهوه چیست؟ و چرا از قهوه باید استفاده کنیم؟
قهوه نوشیدنی دم کرده ای است که با استخراج عصاره دانه های قهوه در آب به دست می آید. قهوه نوشیدنی با درصد متغیر کافئین و رایحه و طعم خاصی است.
عطر و طعم آن به نوع دانه قهوه ، روش استخراج ، کیفیت دانه های قهوه و غلظت نوشیدنی نهایی متفاوت است. روشهای استخراج بصورت آزاد به دو دسته تقسیم می شوند: استخراج سرما یا دم سرد و استخراج گرم که شامل استخراج با فشار کم و استخراج با فشار بالا در مورد اسپرسو است. که بیشتر از قهوه گرم استفاده میشه و رایج تر هست.
یک مرور کلی در مورد دانه های قهوه
دانه های قهوه ی مختلفی وجود داره و کشت میشه در دنیا که در بین تمامی قهوه ها بیشترین مصرف و محبوبیت رو دانه های عربیکا و روبوستا دارند که هر نوع دانه تقسیم بندی میشه به مناطقی که کشت میشه.
به عنوان مثال عربیکا کلمبیا یا اتیوپی ، که هر نوع قهوه با محل کشت متفاوت با بقیه دانه ها هستند.
در عکس پایین 4 نوع دانه رو مشاهده میکنید که فقط با دو دانه عربیکا و روبوستا کار داریم.

همونطور که در تصویر مشاهده کردید دانه های قهوه عربیکا و روبوستا از نظر ظاهری باهم تفاوت هایی دارند. اما تفاوت اصلی این دو قهوه در عطر و طعم و میزان کافئین و … که در ادامه آشنا خواهیم شد.
قهوه عربیکا
دانه های عربیکا محبوب ترین نوع دانه های قهوه هستند که حدود 60٪ قهوه های جهان را تشکیل می دهند. این دانه های خوشمزه قرن ها پیش در ارتفاعات اتیوپی نشات گرفته اند و حتی ممکن است اولین دانه های قهوه ای باشند که تاکنون مصرف شده اند! نام عربیکا به احتمال زیاد از محبوبیت لوبیا در عربستان قرن 7 (یمن کنونی) ناشی شده است.
نکته منفی لوبیا عربیکا این است که رشد آنها سخت تر است. به همین دلیل ، لوبیا عربیکا گران است. تمام دانه های قهوه در به اصطلاح کمربند لوبیا ، منطقه ای بین مناطق گرمسیری سرطان و برج جدی ، در 50 کشور جهان رشد می کنند. اما لوبیا عربیکا برای رشد مناسب به سایه ، آب و ارتفاع زیاد نیاز دارد. این گیاهان بیشتر در معرض بیماری های گیاهی هستند و باید حداقل در ارتفاع 2000 فوت رشد کنند. آنها همچنین گیاهان کوچکتری هستند که در صورت رشد کامل بین 8 تا 15 فوت اندازه می گیرند.
طعم و مزه عربیکا چطوره؟
اگر دقت کرده باشید اکثر مارک های قهوه تبلیغ می کنند که از 100٪ دانه های عربیکا استفاده می کنند. چرا؟ دانه های قهوه عربیکا با کیفیت ترین نوع محسوب می شود. آنها به دلیل عطر و طعم صاف ، پیچیده و کمبود تلخی مشهور هستند.
لوبیای عربیکا بسته به محل پرورش ، می تواند انواع مختلفی از طعم ، از اندونزیایی خاکی گرفته تا اتیوپی گل ، را ارائه دهد. اگر می خواهید سلیقه خود را شگفت زده کنید ، یک کیسه لوبیای عربیکا تک خاستگاه بردارید!
قهوه روبوستا
دومین نوع محبوب دانه قهوه روبوستا است. این حبوبات از جنوب صحرای آفریقا سرچشمه گرفته و اکنون در آفریقا و اندونزی رشد می کند. همچنین به ویژه در ویتنام محبوب است و اغلب با قهوه عربیکا مخلوط می شود. این یک نوع ارزان تر است ، و آن را به یک انتخاب بسیار مناسب برای بوداده ها تبدیل می کند.
لوبیای روبوستا نسبت به سایر انواع لوبیا بزرگتر و گردتر است. این گیاهان معمولاً بسیار بزرگتر از گیاهان عربیکا رشد می کنند و اندازه آنها بین 15 تا 20 فوت است. دانه های روبوستا معمولاً سخت تر در نظر گرفته می شوند زیرا می توانند در ارتفاعات پایین رشد کرده و در برابر بیماری ها مقاومت کنند.
طعم و مزه روبوستا چطوره؟
بسیاری از مردم فکر می کنند قهوه روبوستا خشن تر و تلخ تر است. غالباً بوی تند و طعمی تقریباً سوخته دارد. کافئین لوبیای روبوستا به طور قابل توجهی بیشتر از لوبیا عربیکا است. و بیشترین تلخی یک قهوه به نوع تفت آن بستگی دارد.
تفاوت اساسی دانه های قهوه عربیکا و روبوستا از نظر عطر و طعم و کافئین

لوبیا عربیکا با وجود داشتن کافئین کمتر از روبوستا، اغلب از نظر طعم برتر است. عربیکا تمایل دارد که طعم نرم و شیرین تری داشته باشد و دارای رایحه های طعم دار شکلات و شکر باشد. آنها همچنین اغلب نشانه هایی از میوه ها یا انواع توت ها دارند. از طرف دیگر ، روبوستا طعمی قویتر ، خشن تر و تلخ تر ، با رنگ و بویی دانه ای یا لاستیکی دارد.
لوبیا روبوستا با وجود اینکه عطر و طعم آن کمتر از عربیکا هستش ، اما به طور گسترده ای در ترکیبات اسپرسو استفاده می شود زیرا شناخته شده است که کرمای قهوه را بهتر از عربیکا تولید می کند. اسیدهای روبوستا ، کافئین و کلروژنیک
تصور می شود که مقدار کافئین تقویت شده روبوستا، همراه با اسیدهای کلروژنیک آن (آنتی اکسیدان های طبیعی) نتیجه مکانیسم محافظت از خود گیاه در دفع آفات و بیماری ها است. وقتی اسیدهای کلروژنیک در سطح پایین وجود داشته باشند ، قسمت مهمی از مشخصات طعم یک قهوه محسوب می شوند. با این حال ، روبوستا حاوی مقادیر بالاتری از این اسیدها است و محصولات اکسیداسیون تولید شده توسط این مواد گاهی اوقات می توانند طعم دهنده های ناخواسته را معرفی کنند.
نتیجه گیری: برای تهیه یک قهوه عالی با عطر و طعم کافی و کافئین به میزان مناسب، بهتره که ترکیبی از دانه عربیکا و روبستا تهیه کنید. حالا اگر قهوه ای با کافئین بالاتر نیاز دارین درصد روبوستا و اگر به عطر و طعم قهوه اهمیت بیشتری میدین درصد عربیکا بیشتری به ترکیب قهوه اضافه کنید.
کافئین چیست؟
کافئین ماده ای تلخ و سفید و کریستالی است که از گیاهان مختلف استخراج می شود و محبوب ترین آن قهوه است. کافئین در دوزهای بسیار زیاد سمی است ، اما در دوزهای طبیعی ارزش درمانی بالایی دارد. با این حال ، کافئین هم وابستگی جسمی و هم روانی ایجاد می کند. کافئین یک داروی روانگردان است ، یکی از کمترین داروهای غیرقانونی.
باید در نظر داشته باشید که قهوه نوشیدنی بسیار مفید برای سلامتی شماست اما مانند همه خوراکی ها مصرف بیش از اندازه آن میتونه به شما آسیب بزنه.
نکته : اگر علاقه به نوشیدن قهوه دارید و دارویی خاص مصرف می کنید حتما با پزشک خود درمورد تداخل دارو و قهوه مطلع شوید. زنان باردار حتما به وجود کافئین در قهوه توجه کنند و قبل از مصرف حتما با پزشک مشورت کنند.
برای اطلاع از دانه های قهوه سیلا کافی و ثبت سفارش، کلیک کنید. فروشگاه / قهوه برند و فله
More Details